Категорії
Новини

Обігрів дерев’яних підлог

При установці нагрівальної системи на дерев’яних підлогах зазвичай використовують кабель погонної потужністю 10 Вт/м або кабелі меншої потужності при максимальній питомій потужності 80 Вт/м2.

При потрібній потужності 60-70 Вт/м2 і потужності кабелю 10 вт/м, відстань між петлями кабелю зазвичай становить 90-130 мм. Щоб уникнути пошкодження підлоги та розтріскування дерев’яного настилу, необхідно враховувати такі запобіжні заходи:

  • Потужність при встановленні не повинна перевищувати 60 Вт/м2
  • Кабель повинен бути рівномірно покладений по всій площі поверхні, що обігрівається.
  • Усі матеріали повинні бути захищені від попадання вологи під час монтажу та встановлення підлогового покриття
  • Повинен використовуватися електронний термостат із датчиком повітря та датчиком підлоги, що обмежує максимальну температуру підлоги до 35°С.
  • Якщо можливо, дошки настилу повинні кілька днів пролежати на підлозі, що нагрівається і тільки потім закріплені
  • Не рекомендується укладати на паркет килими значної товщини, що закривають усю площу приміщення.

Монтаж

Щілини між дошками повинні бути закладені мінеральною ватою таким чином, щоб утворилася повітряна пробка заввишки щонайменше 30 мм. На ізоляцію накладається металева сітка, на яку з кроком в 350 мм кріпиться кабель. Він кріпиться за допомогою матерії, використовувати пластикові чи нейлонові стрічки не рекомендується. Кабель повинен бути укладений паралельно дошкам. Відстань між кабелем та дерев’яним настилом має становити 10 мм. При перетині з опорними дошками для проходження кабелю має бути прорізана щілина розміром 10 x 10 мм. Отвори мають таким чином, щоб несуча здатність дощок знизилася незначно, щонайменше, на відстані 50 мм один від одного. Необхідність в отворах відпадає, якщо кабель укладається безпосередньо на прикріплені до дошки рейки.

У так званих чорнових підлогах, коли опорні дошки ізолюють на початковій стадії монтажу так, щоб вони утворили платформу, не рекомендується створювати додатковий шар ізоляції перед укладанням нагрівального кабелю, оскільки це може призвести до переміщення кабелю вгору. Внаслідок цього обсяг повітряної кишені може значно зменшитись.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Последние записи